Gasztronómia
hamarosan

Fakés: avagy a görög lencseleves, amely őszi napokon a szívet is melengeti
Ahogy közelegnek a téli hónapok egyre inkább átalakulnak az étkezési szokások. A görög fakés tökéletes választás lehet egy gyors ebédhez a hideg idő beköszöntével.

Görög sárgaborsókrém (fava) – Mediterrán ízek a tányéron
A fava, vagyis a görög sárgaborsókrém, Görögország egyik legkedveltebb előétele, ami egyszerre tápláló és különleges. Ez a krémes, lágy textúrájú étel tökéletesen visszaadja a mediterrán
Korábbi híreink

A legjobb örmény fesztiválétel a harissa receptje videós elkészítési segédlettel
Ikonikus örmény étel a harissa, amely könnyedén elkészíthető és isteni finom! Mutatjuk!

Mikor örmény az örmény? Az örmények a templomban és ételeikben őrzik identitásukat
A gyergyói örmények konyhája – avagy hogyan készül a churut és az angádzsáburleves? Megtudhatjuk Borbás Marcsi Gasztroangyal című műsorának Gyergyóban forgatott adásából.

Különleges örmény karácsonyi étel az angadzsabur leves és churut – recepttel!
Az angadzsabur leves egy ízletes és tápláló leves, melynek eredete az erdélyi örmény konyhához nyúlik vissza. A leves jellegzetessége a churut (más néven hurut) nevű fűszer, mely egy erjesztett

Örmény ízek Erdélyben Barta László videós tolmácsolásában
Barta László előadása a kuriózumoknak számító, a Kaukázus és az Ararát tájékáról származó ételekről. A videóból kiderül az is, hogy az örmény gasztronómia hogyan nyerte
Ne maradj le semmiről!
Kapcsolódj a digitális közösségeinkhez is!
Támogass minket!
A világ sokkal zajosabb, mint bármikor! Támogasd munkánkat és vele együtt a kultúrát!
A címlapról ajánljuk

Fakés: avagy a görög lencseleves, amely őszi napokon a szívet is melengeti

Független Színház Magyarország: párbeszéd a társadalomért, roma és nem roma fiatalok bevonásával

„Így kell megszerezni a szabadságot” – könyvbemutató Ukrajna Egységének Napja alkalmából

Azerbajdzsán és Örményország Donald Trump Nobel-békedíj jelölését tervezi
Legyél közösségünk tagja!
Kapcsolódj a Nemzetiség Kulturális és Médiacsoport mindennapjaihoz!
Gasztronómia nemzetiségek szerint

Bolgár töltött padlizsán – Egy nyáresti különlegesség
A bolgár töltött padlizsán egy könnyen elkészíthető, különleges előétel, amely tökéletes nyári vacsorákhoz. A padlizsánok belsejét hagymás-diós-fokhagymás töltelékkel töltik, szírene sajttal gazdagítják, majd aranybarnára sütik.

Fakés: avagy a görög lencseleves, amely őszi napokon a szívet is melengeti
Ahogy közelegnek a téli hónapok egyre inkább átalakulnak az étkezési szokások. A görög fakés tökéletes választás lehet egy gyors ebédhez a hideg idő beköszöntével.

Grillszezonra fel! Elhoztuk a legfinomabb örmény kebab receptet videós segédlettel
Ez az örmény darált húsos kebab egy gyorsan elkészíthető, ízekben gazdag étel, amely bárány- vagy marhahúsból is remekül működik.